NOVOSTI

Sastanak Stožera civine zaštite Općine Vojnić

KALENDAR OBJAVA

kolovoz 2022
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ARHIVA OBJAVA

Općinski stožer CZ razmatrao je stanje na području općine Vojnić i zaključio sljedeće: ugostitelji i ostali poduzetnici pridržavaju se zadatih ograničenja i preporuka. Stanovništvo sve više primjenjuje savjete, ali ima još uvijek starijih osoba koje šetaju po trgovinama, međusobno se rukuju i razgovaraju, pa apeliramo na njihove mlađe članove obitelji da ih zadrže kod kuće i da umjesto njih obave kupovinu poštujući mjere samozaštite. Ne gomilajte bespotrebne zalihe namirnica, ali kupujte za jedan do dva tjedna da ne morate svaki dan u kupovinu. Sve starije i bolesne osobe koje nemaju nikoga mlađeg u obitelji mogu nazvati ravnateljicu CK na broj 099 575 1818 da im se osnovne potrepštine i lijekovi dostave na kućnu adresu. Općina telefon 047 883 020. Načelnik stožera Nikica 091 7635172. Policija 192, vatrogasci 193. Sve informacije o koronavirusu 113.

Primijećen je problem NE POŠTIVANJA samoizolacije od nekih osoba koje su došle iz inozemstva ili bile u kontaktu sa njima i to je za naše stanovništvo NAJVEĆA opasnost. Na primjer pojedinci su prvo bili u trgovini, pozdravili se sa prijateljima i obitelji i tek tada išli kući. Sve osobe koje su doputovale iz inozemstva treba izbjegavati najmanje 14 dana, kao i osobe koje su sa njima bile u kontaktu. Posebno trebamo obratiti pažnju da zaštitimo trgovce koji su najizloženiji u ovom trenutku. Ako kupci neće da poštuju mjere sigurnosti pozivamo trgovce da napuste trgovinu i pozovu policiju istog trenutka i prekršitelje uslikaju mobitelom. Također opasnost predstavljaju obiteljske proslave, privatna okupljanja, sportske aktivnosti u grupama, sahrane i slično. Uočen je i problem dolaska pacijenata u Dom zdravlja bez telefonske najave svom liječniku. Imali smo i slučaj dolaska osobe koja je trebala biti u samoizolaciji pa je njenim neodgovornim ponašanjem osoblje koje je bilo sa njom u kontaktu sada u samoizolaciji. Na taj način ostat ćemo bez zdravstvenog osoblja i zatvoriti Dom zdravlja. Zato vas MOLIMO da obavezno nazovete svog liječnika prije dolaska i da date informacije o osobama sa kojima ste bili u kontaktu.

Moramo zaštititi sve djelatnike javnih službi, komunalce, vatrogasce, policajce…da bi sustav funkcionirao. Djelatnici u komunalnim poduzećima rade u parovima i međusobno ne kontaktiraju da bi se smanjio rizik infekcije. Vatrogasci se voze najviše po 2 u vozilu što poskupljuje intervencije, zato prijavite svakoga tko vrši paljenje vatre na otvorenom prostoru. Oni sada zbog nečije gluposti i dosade riskiraju da budu u karanteni kada nekome bude gorila kuća ili ga treba spašavati iz automobila…

POŠTUJUĆI PROPISANE MJERE ČUVATE SEBE, ČUVAJUĆI SEBE ČUVATE I DRUGE, ČUVAJUĆI DRUGE POBIJEĐUJETE VIRUS.
PODIJELITE I PRATITE OVU STRANICU

Općinski načelnik
Nebojša Andrić

Izbornik