NOVOSTI

Otvorena Ispostava Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije u Vojniću

KALENDAR OBJAVA

listopad 2022
P U S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ARHIVA OBJAVA

Dana 5.7.2022. godine otvorena je Ispostava Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije, u kojoj će desetero zaposlenika biti na pomoći stanovnicima Vojnića, ali i puno šire u situacijama kada su im životi ugroženi.

Zgrada u prizemlju ima sobu za reanimaciju, za pohranu lijekova i medicinskog materijala, prostor za čisto/nečisto i odmor djelatnika, te garažu, dok će na katu biti na raspolaganju stanovi zdravstvenim djelatnicima za potrebe privremenog smještaja.

Otvorenju su nazočili potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar zdravstva Vili Beroš, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i saborska zastupnica Maja Grba Bujević, zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, načelnik općine Vojnić Nebojša Andrić, Igor Malović pomoćnik ravnatelja županijskog Zavoda za hitnu medicinu te brojni okupljeni mještani.

Svaki od sudionika imao je samo riječi pohvale za realizaciju ovog projekta koji bez zajedništva Zavoda, Županije i Općine ne bi bio ostvaren.

Ministar Beroš je podsjetio da je zdravlje naše osnovno bogatstvo, što se pokazalo i tijekom pandemije koronavirusa, a što zna i svaki pojedinac. Napomenuo je da je Zavod za hitnu medicinu od iznimne važnosti, a posjedovanje ovakve ustanove u blizini, svakako utječe na sigurnost življenja i na opstojnost života na ovim područjima.

https://www.kazup.hr/index.php/aktualno/opcina-vojnic-dobila-ispostavu-hitne-medicinske-pomoci-danas-pocinje-s-radom-u-novoizgradenom-prostoru

Izbornik