HNB te�ajna lista
21.09.2020
Prodajni
CAD CAD
1
4,846110
GBP GBP
1
8,279413
USD USD
1
6,379690
EUR EUR
1
7,559932
$ Odabir valute
= Odabir valute
Nositelj: Općina Vojnić 
Vrijednost projekta: 628.762,83 kn
 
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije
Programu za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina
Sufinancirani iznos: 250.000,00
 
Uređenje parka u Vojniću ugradnjom betonskih opločnika, klupa i postavljanje fontane omogućiti će se svim stanovnicima Vojnića ugodnije življenje, vrednovanje povijesti i kulture. Park je mjesto druženja svima stanovnicima Općine bez obzira na nacionalnu pripadnost te će se kroz povijesni prikaz ovog mjesta od kralja Petra Svačića, spomenika narodnim herojima iz Narodno oslobodilačke borbe do spomenika braniteljima iz Domovinskog rata stvoriti oblik zajedništva i poštivanja povijesti ovog kraja.
Trenutno stanje parka u Vojniću nije zadovoljavajuće zbog asfaltiranih staza i opreme u parku koja je dotrajala. Asfalt je na dijelovima staza i oštećen te iste treba popločiti. Park, odnosno trg je prošle godine popločen betonskim opločnicima i na taj će se način popločiti i staze kako bi se dobila skladna cjelina te postaviti klupe i koševi.
Projektom će se popločiti staze ugradnjom betonskih opločnika, napraviti će se temelj i kostur fontane za koji je već izlivena brončana skulptura. Urediti će se okoliš oko bista narodnih heroja iz II. svjetskog rata popločivanjem staza, te okoliš oko spomenika iz Narodno oslobodilačke borbe popločavanjem staza i postavljanjem klupe u neposrednoj blizini. Postaviti će se ukupno 5 klupa i 4 koša.
 
Rok: studeni 2019. godine
Izvođač radova: „Kovačević“, obrt za građevinarstvo, trgovinu, ugostiteljstvo i turizam
 


RSS